Francie - Surftrip, část 1.


Uprostřed Září jsme vyrazili konečně k vodě, přesněji k oceánu. V osmi lidech jsme se vydali na aktivní dovolenou, protože by nás nebavilo jen tak válet se na pláži. 

Zpáteční letenky se nám podařilo koupit už v Červenci a za hubičku. Jeli jsme autobusem z Brna na letiště do Vídně, tam jsme čekali na letadlo a pak frrrr do Lyonu, kde jsem čekali pro změnu 3 hoďky, čekání jsme si zkrátili skákáním přes švihadlo no a v podvečer jsme doletěli do Bordeaux. Tam jsme si půjčili auta a frčeli ještě dalších 170km na jih k pláži do campu Belambra clubs. 
Ubytování, školu serfu, zapůjčení serfů a neoprenů nám zajišťovali na surf-trip.cz.
Na webu najdete několik balíčků, dopravu až do campu můžete mít zajištěnou přímo od agentury.
Pronájem aut byl super nápad, protože jsme si kdykoliv mohli zajet nakoupit jídlo do obchoďáku nebo jsme jeli na výlet do měst, která byla poblíž. 



Takto jsem si krátili čekání na letišti

Celý 1. den jsme tedy strávili cestováním a čekáním na letištích. Dorazili jsem kolem 2. hodiny ranní a hned další den v 10.00 nás čekala první hodina surfování. 
Surfy a neopreny jsem si rozdali hned po snídani a vypravili jsme se k oceánu. První pohled byl kouzelný, na to jsem se celou cestu těšila! 
Při naší první hodině nám anglicky mluvící Francouz vysvětloval základní techniky surfování. Vše vysvětloval jednoduše, logicky a kreslil nám obrázky vln do písku. 
Při prvním plácání se v oceánu jsme chytali vlny a skákali do nich, postupně jsem přešli na chytání vln se začátečnickým surfem - pěnovým a velkým. Při přílivu vlny jsme si lehli na prkno a jeli vlnu skoro až k břehu- na tom nebylo nic těžkého. Lehce obtížnější pro nás bylo to, když sem se na surfu museli postavit. Celou techniku výskoku na nohy - elááá hop jsme trénovali napřed na písku. Ve vodě to pak bylo asi o 50% těžší:D! 
Celkově nás to mega bavilo, ikdyž to byl docela záhul na fyzičku. Chytit dobrou vlnu, dohnat ji pádlováním, vyskočit na nohy a chvíli na ní vydržet- nejlépe sjet ji až k břehu, byla většinou náplň každého dne na cca 2-3 hod.
Pokud se na surftrip ať do Francie, nebo kamkoliv jinam budete chystat, doporučuji jet alespoň na 14 dní. Týden je hrozně málo naučit se něco, co není vůbec lehké. Každopádně alespoň o něco lehčí kvůli rovnováze to bude pro ty z vás, kdo jezdíte v zimě na SNB. 

V další části reportu vám budu psát o místě - campu a o ubytování v chatkách! Máte se na co těšit:) Níže přidávám několik fotek z prvních 2-3 dní. 







A ještě sestřih celého surftripu do krátkého videa, doufám, že se bude líbit. 
Zpracovali ho šikovní kamarádi z Avocado People (odkaz v levé liště!) 
Děkuji za komentáře a pokud máte nějaký zajímavý zážitek letos od moře, můžete se o něj se mnou podělit taky do komentů:) 




Comments

Popular Posts