Francie - Surftrip, část 2.


Tentokrát jsem celý surftrip musela rozkouskovat, abyste si vše mohli postupně přečíst. Nyní tedy k informacím ohledně ubytování a místa, kde jsme byli.

Začnu tím, že pokud budete mít zájem o podobnou dovču, surf-trip.cz  nabízí několik balíčků - vy si můžete například vybrat jen ubytování a lekce, což jsme měli my. Dopravu jsme si řešili letecky sami a pak i pronájem aut přímo na letišti v Bordeaux. Pokud si ovšem vlastní organizací letenek a přeletů nejste úplně jistí, doporučuji využít služby surf-tripu.cz:) 


Areál se nachází hned u pláže Les Estagnots, kde se už několikrát odehrál závod světového poháru Quiksilver Pro France,  a pouhé tři kilometry od srdce evropského surfování, městečka Hossegor.
Celkem jsme vyrazili v osmi lidech, rozdělili nás po čtyřech do bungalovů. Celý bungalov obsahoval 4 bytové jednotky, každá pro 5-6 lidí. Bungalovy byly moderně zařízené s TV, trezorem a kuchyní, kde bylo veškeré vybavení (třeba i kávovar,myčka a toustovač!) a samozřejmě vlastní koupelna. Místa na spaní jsou 3-4 jednolůžkové postele a jedna manželská v patře.


Celý areál "Belambra clubs" se nachází hned u příjezdové silnice a od pláže cca 400m. V areálu můžete využít bazén s přilehlou chill-out zónou a venkovním barem, zdarma si zahrát tenis, basketball a ping-pong. Před chatkami je neustále natažená slackline. V okolí jsou skvělé podmínky pro longboarding a kolečkové brusle. Longboardy je možné si zapůjčit zdarma, avšak dávejte si pozor, když si řeknete poslední den, že se půjdete projet do Hossegoru a rozsekáte se při jízdě z kopečka :D! V kraťáskách a sportovní podprdě jsem se nehezky celá sedřela, naštěstí jsme jeli po krajnici a nezahučeli jsme pod auto! 



Co se týká zapůjčení surfů a neoprénů - vše v rámci zájezdu a cen níže. Pokud si dovezete vlastní neoprén nebo prkno, není problém (v letadle trochu ano). Veškeré vyúčtování se řeší poslední den zájezdu. 
To samé se týká i "pronájmu" lektora, tzn, pokud jste pokročilí a lektor vám bude stačit na první 2-3 dny pro zopakování základních věcí, můžete se domluvit, že ho budete potřebovat pouze na pár dní. Lektor je vždy dostupný cca na 1,5-2 hod. Potom je zcela na vás, jestli ještě zůstanete jezdit, nebo se k oceánu vydáte sami odpoledne. Bacha, soukat se do mokrého neoprénu není úplně sranda, takže spíš doporučuji zůstat po výuce u vody a pak si dát neoprén sušit. U každého bungalovu jsou sušáky, taky velké plus!


Pokud se k tomu reportu dostanou organizátoři ze surf-trip.cz, chtěl bych především poděkovat Lence, která je skvělá organizátorka a byla nám kdykoliv k dispozici a informovala nás o veškerém aktuálním dění. Samozřejmě i zbytek kluků ze zázemí campu byli hrozně pohodoví, ukecaní a pozitivní! 
Potom se mi líbilo "stmelování" lidí v rámci zájezdu, jako například u společných grilovaček, promítání nebo Jägerpártošek! Všichni jsou česky mluvící mladí a pohodoví lidi z ČR, a jejich pohodový životní styl by chtěl snad každý, kdo je pozná:) Všichni jsme si svoje poprvé na surfech náramně užili, pronikli jsme do techniky surfování a především si zamilovali vlny, slunko a tu nekonečnou pohodu. 
Příští rok se chystáme k oceánu na vlny zase. Já už pomaličku střádám plány:) Bude to zase trochu něco jiného, než klasický surftrip, lépe řečeno, nebude to jenom o vodě a strašně se na to těším a už při plánování vlastně myslím na to, co budeme dělat a co vše uvidíme v Září 2018! 
Teď ještě pár našich fotek a 3. část tohoto reportu bude o výletování do městeček ve Francii a Španělsku.




Zdroj fotografií: surf-trip.cz, mapy.cz

Comments

  1. Stále se musím dívat na Vaši společnou fotografii, je tak nádherná! :) Děkuji za skvělý tip a budu se těšit na další článek ☀️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuji, taky ji mám hrozně ráda! Na surfy frčíme v Září, tentokrát do Španělska, kousek víc na jih. Určo můžeš očekávat zase report a plno fotek:)

      Delete

Post a Comment

Budu ráda za Vaše názory a komentáře:) Pěkný den!

Popular Posts