Dobít baterky v Mikulově



Kousek za Pálavou najdete úžasné pohraniční městečko Mikulov. Asi ne všichni, kdo tamtudy projíždí ví, co se skrývá na kopečcích tohoto moravského městečka. Počasí nám přálo, svítilo sluníčko a teplota byla v pohodě. Nahoře jsme potkali ještě trochu sněhu, ale vůbec nám to nebránilo v objevování. 



Po cestě jsme potkali dědečka, který je přímo z Mikulova (nějaký čas dokonce bydlel přímo v Brně), si s námi moc hezky popovídal. Informoval nás o tom, že na sv.kopečku je dokonce plácek, který se považuje za nejvíc energetické místo na Moravě. A opravdu, bylo nám tam moc krásně! 
Související obrázek



A odkud kam se vydat? Pokud pojedete autem, můžete ho zaparkovat hned u Lomu bod č. 1. Tam taky začnete:) Odtud půjdete po modré, postupně se dostanete na Svatý Kopeček, je dobré se tam zastavit a pokochat se výhledem. A když půjdete stále po modré, vejdete do cetra města. Na náměstí nám starý pán doporučil výbornou kavárnu- Café Dolce Vita. Kromě výborné amareto kávy a zákusků, mají úžasnou výzdobu stropu - keramické žáby. Následně jsem se koukli k zámku, který je hned poblíž. O kousek dál se můžete podívat k jeskyním - bod č. 3. V zimě jsou bohužel jeskyně zavřené, pokud se tam vypravíte, vygooglete si předem otevíračky. 
Ke konci jsme si autem popojeli kousek blíž k Pálavě(severně od jeskyní). Zde se nachází Stolová hora a Sirotčí hrádek, opět krásná podívaná. Nám se sem podařilo přijel na západ slunce, prostě romantika. 


Morava je nádherná a pořád nám to dokazuje. pokud bydlíte poblíž, nebo to máte třeba do hodinky cesty, neváhejte a vyražte! 


Tak příště zase odněkud! Pokud máš i ty tip na zajímavé místo, komentuj níže:) 





Comments

Popular Posts