Spring Budapest





Minulý víkend jsem spontánně vyrazili na trip ke skorosousedům maďarům. Počasí jsme měli luxusní - úplné jaro! Vyrazili jsme v pátek večer, ubytovali se a vyrazili na running sushi, které je poblíž ubytka (viz mapa níže). Snídani jsme v sobotu rychle zfoukli na bytě a hned vyrazili do města, kde jsme jako první cíl měli Citadelu (ta ženská s listem v rukou na kopci:D). Po tom chození jsme uznali za vhodné, dát si k obědu pizzu (v giga nákupáku Mammut) a byla to dokonalost. S plnýma pupíkama jsme se odkutáleli do Relax&Sport parčíku (opět viz mapa), což jsou trochu větší Lužánky (Brno). Při západu slunce jsme se pak vraceli po nábřeží a fotili si naproti budovu Parlamentu.
V neděli jsme se vydali do dalšího parku, kousek od bytu, kterého je součástí Náměstí Hrdinů, Palác umění, jezero, které v zimě slouží jako klužiště (je obrovský) a Muzeum maďarské agrikultury. Opět bylo sluníčkově! Následně jsme zamířili zase do centra, podívat se na Parlament zblízka. Po cestě jsme potkali okouzlující kavárničku Madal coffe (mapa a fotky). 
Další památky a restaurace viz mapa příp. fotky:) 

Koukni na videjko z tripu, který vytvořila úžasná Pája:) najdeš mě tady!

Tak a jde se na podrobné info> 

Místo: Budapest/ HU
Cesta: vlastní auto + parking v centru (v neděli a po 18.00 se neplatí) 
Ubytko: přes booking, krásný útulný byteček s kuchyní pro 4 osoby, tady
Plánování: mapu památek, restaurací a kaváren > klikej

1. DEN












2. DEN





Parlament










Budapest je krásný historický město. Doporučuji navštívit, když je sluníčkový počasí, veškeré památky. Kavárny v centru města a vege bistra jsou super. Veškeré čistší a hezčí prostředí je především v centru města. Čistotu ve schovaných uličkách a trochu dál od centra dění, maďaři už moc neřeší. 
Jedna z nejkrásnějších věcí, je procházet se po nábřeží při západu slunce!
MĚJ KRÁSNÝ DEN:)


Comments

Popular Posts