Lotuskový mrkváč
Ingredience
Korpus:
- dvě větší mrkve
- 150g vlašských ořechů
- 50g ovesných vloček
- 2 vajíčka/ 2 banány
- 3PL špaldové mouky
- 2PL kokosového cukru/ medu/ stevie
- 50ml rostlinného mléka
- 2PL lžíce rozpuštěného kokosového oleje/ řepkového / oříškového
Krém:
- 1x extra karamelový pudink ( +1PL medu, 500ml mléka)
- 250g natural tofu/ mascarpone/ tvarohu
- 1/2 pytlíku ztužovače za studena + 50ml vlažné vody
Karamel:
- 350g sušených vypeckovaných datlí (před přípravou necháme alespoň 2hod odmočit ve vodě)
- 100ml rostlinného mléka ( použila jsem sójové)
- 50ml vody (přidáváme postupně)
- 2- 5PL Lotus krému (podle chuti)
- 1/2 pytlíku ztužovače za studena + 50ml vlažné vody
Postup
Korpus:
- vlašské ořechy si nasekáme a spojíme s ovesnými vločkami a přidáme k nim špaldovou mouku
- vajíčka/ banány si vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, moučnou směs a dvě nastrouhané mrkve
- dáme péct na 180°C zhruba na 15-20min, po upečení necháme vychladnout
Krém:
- připravíme si podle návodu karamelový pudink
- do vychlazeného pudinku přidáme nadrobno rozmixované tofu / mascarpone/ tvaroh
- dále si podle návodu přichystáme ztužovač, který vmícháme do směsi
- následně krém přemístíme na korpus a dáme chladit do ledničky
Karamel:
- předem namáčené datle si přesuneme do mixéru a přidáme mléko, vodu a lotuskový krém > rozmixujeme na tekutou hmotu připomínající karamel
- pokud je krém moc tuhy, přidáme vodu
- nakonec do krému přidáme ztužovač a jemné ho naneseme na vychlazenou vrstvu krému
- nakonec dort dozdobíme podle fantazie ovocem, rozdrcenými sušenkami Lotus, nebo čímkoliv jiným, co se vám na dortu bude líbit
- následně necháme ztuhnout a ráno podáváme ke kafi nebo čaji
Dobrou chuť!
Comments
Post a Comment
Budu ráda za Vaše názory a komentáře:) Pěkný den!