Lotuskový mrkváč


Ingredience

Korpus:
- dvě větší mrkve
- 150g vlašských ořechů
- 50g ovesných vloček
- 2 vajíčka/ 2 banány
- 3PL špaldové mouky
- 2PL kokosového cukru/ medu/ stevie
- 50ml rostlinného mléka
- 2PL lžíce rozpuštěného kokosového oleje/ řepkového / oříškového

Krém:
- 1x extra karamelový pudink ( +1PL medu, 500ml mléka)
- 250g natural tofu/ mascarpone/ tvarohu
- 1/2 pytlíku ztužovače za studena + 50ml vlažné vody

Karamel:
- 350g sušených vypeckovaných datlí (před přípravou necháme alespoň 2hod odmočit ve vodě)
- 100ml rostlinného mléka ( použila jsem sójové) 
- 50ml vody (přidáváme postupně) 
- 2- 5PL Lotus krému (podle chuti) 
- 1/2 pytlíku ztužovače za studena + 50ml vlažné vody

Postup

Korpus:
- vlašské ořechy si nasekáme a spojíme s ovesnými vločkami a přidáme k nim špaldovou mouku 
- vajíčka/ banány si vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, moučnou směs a dvě nastrouhané mrkve 
- dáme péct na 180°C zhruba na 15-20min, po upečení necháme vychladnout

Krém
- připravíme si podle návodu karamelový pudink
- do vychlazeného pudinku přidáme nadrobno rozmixované tofu / mascarpone/ tvaroh 
- dále si podle návodu přichystáme ztužovač, který vmícháme do směsi
- následně krém přemístíme na korpus a dáme chladit do ledničky

Karamel:
- předem namáčené datle si přesuneme do mixéru a přidáme mléko, vodu a lotuskový krém > rozmixujeme na tekutou hmotu připomínající karamel 
- pokud je krém moc tuhy, přidáme vodu 
- nakonec do krému přidáme ztužovač a jemné ho naneseme na vychlazenou vrstvu krému 
- nakonec dort dozdobíme podle fantazie ovocem, rozdrcenými sušenkami Lotus, nebo čímkoliv jiným, co se vám na dortu bude líbit 
- následně necháme ztuhnout a ráno podáváme ke kafi nebo čaji 

Dobrou chuť! 

Comments

Popular Posts