Lysá hora pod sněhem






Druhý den nás čekal hlavní výšlap celého výletu - Lysá hora ( 1323m.n.m.). 
Na cestu jsme vyrazili hned po snídani a doufali, že bude nahoře jasno, abychom měli krásnej výhled. 
Po cestě nahoru, kdy se krajina po každém krůčku mění, jsem se stále zastavovala a fotila. Chvílemi jsem si říkala: "Koukej radši do země, nebo s takovou tam dojdeme až večer!" Jako magor:) 
Tolik krásy, kolik tam městský člověk uvidí, to není jen tak. Má to kouzlo, když nejste horal a nevidíte to každý den. 
Hodím se pro vás přímo natrasovanou cestu, která má 12km a nevracíte se po stejné barvě. Tady v mapách:) 


Počasí po cestě nahoru nám docela přálo, i když bylo všude blátivo, postupně výš a výš byla celá krajina bělejší. Trochu to dokonce klouzalo, takže doporučuji crossové botky s hroty, příp. nesmeky. Hodně lidí mělo i hůlky, ale nejsou nutností, když jste šikovní:) 
Překvapilo nás v dobrém, kolik bylo všude lidí! Je fajn vidět, že lidi nesedí jen doma na zadku, ale zvednou je i svoje mláďata a vyrazí ven, jen tak dál! 
Když jsme konečně dosáhli vrcholu, zašli jsme do Bezručové chaty na česnečku a horkou čokoládu. Lidi tam bylo mraky, ale stačilo si chvilku počkat a místo bylo vaše. Na jídlo se taky nečeká moc dlouho, záleží asi jakou vlnu chytíte. 
Opatrně pak po cestě dolů- dost to klouzalo a nebude to lepší. Pokud vám to botky a síly dovolí, můžete cestu dolů sebíhat (pokud to i terén dovolí), to nás hlavně zahřálo a taky bavilo. 
A teď teda to hlavní - okamžiky z cesty nahoru, pomalé stoupání a postupná změna krajiny.













Jako poslední, po cestě domů, nás čekal ještě Velký Javorník. Od kterého jsme dostali naděleno sněhánky. Report a pár posledních fotek z Beskyd v průběhu následujícího týdne!



UniAlbiAdventure


Comments

Popular Posts