Hohe wand - ferraty



Nazdárek všem! 
Za námi je další víkend, který jsme strávili v Rakousku. Dvě hoďky od Brna najdete tenhle ráj. Kdo miluje lezení, skály a sluníčko, na nic nečekejte!
Národní park Hohe Wand se nachází 195 km od Brna - trasa tady - kromě ferrat, tam najdete i lezecké úseky, které jsme si samozřejmě taky vyzkoušeli. Třešničkou na na skále je vyhlídkový trojúhelník Skywalk. V Naturparku je toho samozřejmě mnohem víc k vidění. Bohužel za víkend se nedá všecko stihnout. Pokud máte děti, je super tam zajet, více info najdeš tady.

Camp se nachází za městečkem Maiersdorf, nesmí se tam rozdělávat oheň, můžete si uvařit na plynovém vařiči. Odkaz a více info ke campu tady
Ve zkratce: za 12 éček máte parkovací místo se stanem, WC sprchu v teepe, zázemí (stolky s lavicemi) a elektřinu.


A teď k hlavní ferratě! Okolo podélného skalního opevnění se ferrat nachází víc. Proč jsme si vybrali právě tuto? Nejsme už začátečníci a baví nás posouvat své hranice dál. Tato ferrata je nově zrekonstruována. Původní HTL Klettersteig s Ečkovou obtížnosti nově přestavěli na ÖTK! Obtížnost D-E. Hrozně jsme se na ní tešili. Z campu se vydáte po hlavní cestě a za 5 min dorazíte na parkoviště, kam se sjíždějí lidi z větších dálek. Z parkoviště máte nástup na ferratu cca 400m do kopečku.
Popis i trasu ferraty najdete níže: 
Ferrata D-E - ÖTK ( přestavěné HTL)
http://www.bergsteigen.com/klettersteig/niederoesterreich/gutensteiner-alpen/oetk-klettersteig

TRASA FERRATY: http://www.bergsteigen.com/sites/default/files/topos/oetk_htl_klettersteig_hohe_wand_topo.pdf
-poslední úsek rozdělený na E (krátký převis) a D delší trasa po obvodu s několika traverzy
-nádherná vyhlídková i  silová ferrata

Je potřeba mít veškerou výbavu na ferratu. Když jsem psala první report, vše jsem podrobně popsala, takže pro kontrolu klikejte sem. Trasa není pro začátečníky, je potřeba mít fyzičku a nebát se výšek:) Počasí nám vyšlo krásně, nezapomeňte si opalovák!

Občerstvit se můžete v restauraci, kterou najdete kousek za vyhlídkou Skywalk. Pokud si objednáte polévku, dostanete dost malou porcičku, viz foto dole:) 










                                 





Takže rozhodně Hohe wand doporučujeme! Chystáme se sem ještě s rodinou a bráchama, projdeme vršek skály, kde se nachází zoo a další atrakce a zase vám sem dám další tipy. 
Mějte se krásně a mějte se rádi.


Comments

Popular Posts