Velikonoční Vysočina




Pusť si song Bena:) 



I letos jsme se s kamarády vydali na Velikonoce do přírody. Minule to byly Beskydy a tentokrát Vysočina. Najdete tady tip na opět úžasný ubytko (12 osob) a taky trasy tripů, které jsme absolvovali.

Ubytování: odkaz na chatu, chaloupka ve Sněžném nebo spíš domeček byl velice hezky a čistě zařízený, k dispozici veškeré potřebné vybavení, 2x WC- každý zvlášť a k tomu jedna koupelna. Neskutečně milí a vstřícní majitelé! Ubytovaní jsme byli od čtvrtka do pondělí, cenově nás 4 noci vyšli na 12 000 kč a k tomu se dávala vratná záloha 2 000 kč. 
Mapa polohy ubytka tady. Webovky majitelů Chalupa ve Sněžném.

Takže první den po příjezdu jsme se vydali na Buchtův kopec, cesta byla dlouha 5 kiláčků, takže není problém si to proběhnout:) Na kopci najdete Radiolokační stanici ŘLP a Řízení letového provozu ČR. A protože byl Zelený čtvrtek, zašli jsme si do místní hodpůdky na zelené pivko a barevné panáčky za pár kaček:D! 
Trasu najdeš tady.




V pátek dorazil zbytek výpravy, hned po snídani jsme se vypravili na další trip. Tentokrát bylo cílem Devět skal. Délka 20 km, po cestě se můžete zastavit v několika hospůdkách nebo v kavárně. Výborná kávička a třeba třešňový koláč v Kavárně Hofr nebo se můžete zastavit na jídlo do restaurace Pod Drátníkem.   
Trasa tady. 





Skály, skály, všude samé skály. Na některých se dá i lozit, doporučuji kouknout na mapy, které skály jsou ty lezecké:) 




Třetí den nás čekalo něco přes 22 km. Trasa here. Cílem byl "Zkamenělý zámek". Tam jsme dorazili a po cestě zpátky nás chytl šílený déšť, takže jsme se rozhodli urychlit si cestu během. Samozřejmě jsme to zvládli ikdyž jsme byli mokří na kost:D Ale jedno vám povím, ten čerstvej vzduch, krásná příroda a pocit toho že "žijete" -  při tom slejváku, byl k nezaplacení! 




V neděli nebylo počasí úplně sluníčkový a byli jsme docela unavení z chození. Proto jsme  se rozhodli zajet si na "kávičku" do Litomyšle. 
Je to překrásný město, rozhodně doporučuji se tam podívat. Dali jsme si tam oběd v místní hospůdce/ restauraci > Restaurace Slunce, kde vaří hlavně českou klasiku, ale opravdu bylo všecko vynikající, jen tu obsluhu by mohli obměnit.     
Litomyšli dominuje nádherný renesanční Zámek zdobený sgrafity se zahradou a prohlídkou umění, které najdete v podzemí. Zámek je zařazen mezi památky UNESCO. V průchodu najdete i klavír, kde můžete všem zahrát, viz video níže. 
Jako další bod určitě nesmíte vynechat čokoládovnu , která se stejně jako restaurace nachází na náměstí. Vaří tam opravdovou hustou horkou čokoládu a mají tam nespočetné množství čoko dobrůtek. Parkovat se dá u základky nebo za Kostelem Povýšení Sv. Kříže









Na Velikonoční pondělí nám opět vykouklo sluníčko. Dopoledne jsme uklízeli chatu, kluci den předtím upletli pomlázky a my holky byly  řádně vymrskány, abychom byly zdravé a krásné :D 
Rozloučili jsme se s majiteli a vyrazili domů. Roluj dolů, najdeš tam další fotky:) 



A co ty? Už jsi byl na Vysočině? Máš tipy na skvělý místa? Je škoda neznat Česko - náš domov, pokud máš volnej víkend, zajeď si na místa, kde jsi ještě nebyl! I u nás je plno krásných míst, který je škoda neznat:) Příště se můžeš těšit třeba na České Švýcarsko nebo Nízké Tatry. 







A je konec! :D Btw nic se mi nestalo, takový věci dělám normálně:) 

Zdroj fotek: kamarádi a google 

Comments

Popular Posts