Silvestrovské Jeseníky







Na Silvestra jsme se s kamarády rozhodli pronajmout si chatičku v horách. Celý výlet jsme měli naplánovaný na 5 dnů. Těšili jsme se až si vyčistíme hlavu i plíce v přírodě. Náplní pobytu byly výšlapy, cvičení a lyžovačka (snowbordovačka:P). Teď vám dám skvělý tip na ubytko pro 12 lidí. 

Chata se nachází v obci Malá Štáhle v Jeseníkách, zvenku chatka působí obyčejně, má dvě patra, velkou zahradu a dostatek parkovacích míst. Když ale vstoupíte dovnitř, vejdete do nejútulnější společenské místnosti s krbem! Na webových stránkách tady najdete veškeré detaily. Fotky dole níže:) 
Společenská místnost byla úžasně vyzdobená a když jsme dorazili, paní majitelka zrovna vytahovala bábovku z trouby, kterou položila na stůl k prossecu! Takové uvítání jsme ještě nezažili. Kuchyně byla kompletně vybavená vším potřebným, koupelna pouze v přízemí a se sprchovým koutem. I přes to, že nás bylo 12, tak jsme se zvládli v pohodě prostřídat. Pokoje - čisté, uklizené, voňavé a naprosto dostačující. Jako velké plus udělujeme velkému pozemku, nebo spíš možnosti zaparkovat bez problému 4 auta. Chata není úplně na samotě, ale je na prostorném pozemku a sousedi na nás nebyli nalepení. 
Celkový dojem z chaty i majitelů je kladný a rádi bychom tuto chatu doporučili komukoliv, kdo se do Jeseníků vydá. A to ať na lyžovačku nebo na výšlap na Praděd. 




Co se týká lyžování, navštívili jsme areál Kopřivná, kam se autem dostanete za 15 minut. 
Chtěli jsme se rozjezdit na malém svahu a nekupovali jsme si proto permice. I kvůli velkým frontám na lanovku, kde se nám nechtělo čekat. Místo toho jsme si vždy půl kopečku vyšlápli. No řeknu Vám, že to nebylo nic lehkého, hlavně po tréninku z minulého dne, kdy jsme se rozhodli běhat po cestě vedle chaty a zpátky - do kopečka- to vyjít výpady. Blbej nápad! Počasí nám ale přálo, svítilo sluníčko a brzy jsme se unavili. Dali jsme si oběd v restauraci u sjezdovky, ze které byl úžasný výhled na okolí. Jedná se restauraci, která se nachází v suterénu hotelu Kopřivná. Chválím krásný interiér s proskleným výhledem na sjezdovku!



Další den byl ve znamení výšlapu a jelikož jsme Praděd už zdolali na podzim, rozhodli jsme se podívat na vrchol Šerák. Zaparkovali jsme ve vesničce Filipovice a vydali se nahoru. Celá trasa měla něco přes 19km a nahoře byla krásná zasněžená krajina! Těšili jsme se i na skvělý obídek v chatě na Šeráku. Vraceli jsme se už za tmy, protože jsem vyrazili dost pozdě.Takže příště máme jasno, lepší dřív vstát, než se za tmy táhnout k autům. Každopádně i to má své kouzlo, nikoho jiného většinou nepotkáte:)


Příchod Nového roku jsme oslavili na chatě. Hráli jsme hry, popíjeli, tancovali a zalehli spát až v 6 ráno. No, snad se to s  námi nepotáhne celý rok:D Nebyli bychom moc produktivní, ale určitě to i vy sami znáte. 
A teď naše fotodokumentace:












Zdroj fotek: pinterest,google, Petty



Přeji vám všem do Nového roku spoustu nových zážitků! Spoustu štěstí, abyste byli zdraví, úspěšní a zamilovaní. Abyste si užívali a prožívali v dobré společnosti každý volný den, kdy nemusíte pracovat nebo chodit do školy. Aby se každému z vás splnilo to, co si přeje a aby jste si splnili všechny sny, o kterých sníte! Mějte rádi sebe a přijímejte druhé takové, jací jsou. Myslete i na ty, kteří si nemůžou plnit sny a snažte se být trochu víc empatičtí a udělat alespoň malou radůstku těmto lidem. Krásný nejen Nový rok 2018, ale i celý život! Ať je krásný a ať pořád kvete:) 



Comments

Popular Posts