Svátky klidu a pohody






Dlouho tu nic nebylo,tak jen shrnutí, co se nového v posledních týdnech událo. Naposledy jsme navštívili Jeseníky, vyšlápli si Praděd a hřáli se večer u krbu. Dál jsme navštívili část rodiny v severních Čechách a teď se chystáme na vánoční čas s rodinkou, který oslavíme tento víkend (jako všichni:). 

Těším se na tuto dobu i z toho důvodu, že člověk přejde do "peace" módu, nebude myslet na práci, nebude mít nervy ze všeho a vyčistí si hlavu. Po Vánocích se chystáme opět do Jeseníků, kde máme zarezervovanou chatu s kamarády. 

Na zimu v horách se hrozně těšíme, bereme si prkna a sněžnice, chystáme se opět vyšlápnout na Praděd. Minule, při listopadové návštěvě tak foukalo, že jsem se musela pevně držet přítele, aby mě to neodfouklo!

Chystám fotoreport, to zase budu zdržovat všechny na cestě :D A pak v Lednu, až si všichni odpočineme, vydám článek - možná i s nějakou tou motivací do Nového roku! Předsevzetí, ale ne tak klasicky pojatá. 


Chtěla bych vás všechny poprosit o jednu věc- myslete prosím i na ty, kteří si nemohou dovolit nakoupit dárky svým blízkým a jsou sami rádi, že mají co do pusy. Myslete na ty, kteří si přejí přežít Vánoce a neumrznout venku. Vydejte se do ulic, na nádraží a třeba kupte jen blbý párek v rohlíku někomu, kdo nebude mezi svými blízkými. Kdo nebude moc nazdobit stromek a hezky se obléct ke štědrovečerní večeři. Investujte těch pár desítek korun těm, kteří nebudou prožívat Vánoce stejně jako my - v teple a v obětí blízkých! 

Budu moc ráda, když se někdo takový opravdu najde! Klidně mi posílejte své příběhy nebo fotky, podělme se o to, že nejsme jen sobci, kteří myslí jen na sebe:) 
Já dnes už jeden dobrý skutek udělala. Pánovi, který sedí dennodenně na židličce před drogérií D&M v Brně na Pionýrské a mrzne, jsem darovala krabičku s cukrovím a padesátikorunu (cena časopisu Respekt, který drží v rukou). 



Naše planeta je našim domovem a přitom někteří z nás nemají kde žít. Jak smutné. 



Šťastné zdravé a nesobecké Vánoce! 

Zdroj fotek: pinterest.com

Comments

  1. Moc hezky napsaný článek, kéž jsou všechny bytosti šťastny (a to nejenom o vánocích) :) Krásné sváteční dny i tobě! :)

    MIA

    ReplyDelete

Post a Comment

Budu ráda za Vaše názory a komentáře:) Pěkný den!

Popular Posts