December Mallorca


Krásnej předvánoční čas přeji! 
My nejsme typ lidí, kteří by objížděli všechny vánoční trhy. Máme rádi, když můžeme jet mimo město, mimo lidi - to už jste asi poznali na základě minulých reportů:) 
Když na mě vyskočily na netu letenky na Mallorcu, neváhala jsem ani minutku a hned je objednala:D Teda hned ne, napřed jsem si zjistila kolik tam bude stupňů, což bylo mezi 15-20! Říkám Johnymu - hele jedeme se ohřát! Tak jsme letěli. 

Letenky jsem nakupovala přes kiwi.com a letěli jsme se společností Lauda motion a zpět s Euro wings. Jsou to samozřejmě nízkonákladovky, ale ty 2 hoďky v letadle jsou úplně v pohodě. Letenky nás vyšly na 2 tis. pro 2 osoby z Vídně do Palmy a zpět. 

Ubytovaní jsme byli v malém hotýlku kousek od letiště v Perla Seven Apartments přes booking.com , kde jsme za 3 noci platili něco málo přes 3 tis. kč. 

Na celé výletování jsme měli celé jen 2 dny - první den jsme si tedy prošli centrum města a druhý den vyrazili do horských vesniček - Sollér a Valldemossa, kde se nám to moc líbilo:) 

Celkové pocity - Mallorca je hrozně krásnej ostrůvek, doufám, že se sem znovu vrátíme. Bojíme se ale jet v létě, protože tu všichni žijí převážně jen z cestovního ruchu. A ruch, ten my moc nemusíme:) 
Doporučujeme si rozhodně pronajmout auto a když budete mít třeba týden času, tak ho nejlíp procestovat a třeba si celej ostrov projet! Pláže jsou tu krásný, v létě ale budou úplně plný turistů, je tady spousta hotelů - takže moc chill tady nezažijete. 

A teď už jen fotky a doufám, že dorulujete na konec - je tam ještě vánoční povídání:) 

True, true!
První ráno - museli jsme jít hned pozdravit moře:)
Přístav Palma De Mallorca

Jdeš si takhle po městě a všude Mandarinkovníky vidíš




Krásnej Prosinec, že?


Stylově nacpaný pupíky, hrozně milá majitelka
Miník šikovnéj! Vozil nás, kam jsme chtěli:)

Říkám, že umím vyčarovat duhu, ne?

Hi SOLLÉR!!

Ahoj mňau
Freedom
 Všecko v pořádku:)






Kouzelný uličky, všudy květiny a kočky!
 Hello VALLDEMOSSA
 A kávičku měli taky výbornou!
 BOŽE!


 Kde jsou všici? Na vánočních trzích! :D
 Kýč, ale dokonalej, tohle je prostě PURE NATURE
 Mallorca
 Rakousko

Bylo to parádní! Mít tu možnost letět na pár dní do tepla, načerpat vitamín D a oddychnout si od předvánočního šílenství, které ve městě zažíváme. 
Bohužel v těchto chladných měsících tu možnost nemá každý. Vlastně jsou mezi námi i ti, co se nemají hezky na Vánoce. Nemají doma uklizeno a napečeno. Nečeká na ně rodina u stolu s jídlem, vlastně třeba ani to jídlo samotný. I minulý Vánoce jsem sdílela to, abychom nemysleli jen na sebe a na dárky - na věci. Ale zamysleli se taky nad těmi, kteří mají o dost horší životní situaci. Lidi, kteří jsou šťastní z toho, že přežijí mrazivou noc někde v podchodě. 
Narazila jsem na skvělou kampaň - Nocleženka. I loni jsem tyto lidi již podpořila. 
Takže bych vás ráda vyzvala, všechny z vás, kteří utrácíte tisícovky za dárky nejbližším, věnujte 100kč na dobrou věc, která pomůže. 
Pro někoho je to jedno lattéčko - někomu tím zachráníte život:) Odkaz viz výše, nebo přímo formulář na platbu kartou tady. 


Přeji vám Vánoce bez utrpení, přeji vám svátky klidu a pohody s rodinou. Važte si víc společných chvil a zážitků s nejbližšími místo věcí! Věci tu budou třeba napořád, my ale jednou ne :)




Comments

Popular Posts